top of page

CH - Wie ver reist...

Verre reizen zijn weer een bijzonderheid nu de grenzen op slot zijn en vliegverkeer is stilgevallen. Het doet me denken aan mijn oma die in 1950 in haar eentje een reis maakte met de Constellation naar Singapore. Heel bijzonder in die tijd voor een moeder van zeven jonge kinderen. Ze ging haar broer bezoeken die net zijn eerste kind had gekregen. Voor vertrek vanaf Schiphol vroeg een charmante heer of hij mijn oma mocht chaperonneren. Dat liet ze zich graag welgevallen. De reis duurde namelijk meerdere dagen met tussenstops in o.a. Rome, Karachi en Bangkok. In haar koffer droeg zij het geboorte geschenk voor haar petekind: een geborduurd wandkleed waar ze een half jaar liefdevol aan had gewerkt. Dit verhaal maakte indruk op me, zoals de reis destijds op oma een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Zo bijzonder zijn verre reizen eigenlijk. Dat waardeer ik nu eens te meer.Comments


bottom of page