top of page

NL - Het atelier van een modeontwerpster

Het Haarlemse atelier en de woonkamer van modeontwerpster Carina Adsetts zijn kamers en suite. Dit zegt meteen alles over hoe het werk en het leven van de Zweedse moeiteloos in elkaar overvloeien. Ze creëert mode als ware het kunst. Vanuit scheppingsdrang. Mooi, uniek en tegelijkertijd draagbaar en praktisch. Vandaag zijn we ‘en petite comité’ uitgenodigd voor de zomercollectie. Een ‘capsule’ collectie van enkele tijdloze stukken, voortbordurend op de kaftan. Dit los vallende lange gewaad komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. De schoonmoeder van Carina draagt het stijlvol binnenshuis. Zie daar de inspiratiebron. Carina heeft een liefde voor strepen. Al helemaal in de onzekere Corona periode. Want een gestreept patroon biedt structuur en oogt georganiseerd. Zodoende duiken er verschillende gestreepte kledingstukken op. Uit de perfecte pasvormen, de verfijnde details en de mooie stoffen spreekt haar jarenlange werkervaring bij modemerken als Oilily en JustB. Nu alle grote Nederlandse modemerken ter ziele zijn gegaan, werkt ze zelfstandig. Haar eigen label Stina Woods werd opgezet met haar dochter. Het is vernoemd naar hun beider muze, de 93-jarige fitte moeder en oma. Zij leeft in nauw contact met de natuur. Natuurlijk is ook alles wat Carina maakt 100% duurzaam. Veelal gemaakt van reststoffen of gerecyclede materialen. Ook werkt ze in opdracht. Zo hangt er een prachtige diep paars-blauwe mantel. Gemaakt op bestelling voor een jonge dominee. Hij wilde graag een flitsend model zoals de filmheld in The Matrix droeg. Het is gelukt. Tegen dit stijlvolle zuiver wollen exemplaar wil je wel een preek lang aankijken.

Het is prettig passen in het mooie interieur dat is behangen met schilderijen van bevriende kunstenaars én van haar vader. De Engelse beeldhouwer, glaskunstenaar en schilder Ernest Gordon Adsetts. Carina en haar dochter hebben overduidelijk dezelfde creatieve genen.

Ik ga naar huis met een schitterend geel zijde zomerjurkje. Boven alle ‘fast fashion’ en zielloze mode heeft de kleding van Carina een streepje voor. Ik houd jullie op de hoogte want ik zag toevallig al de eerste stukken voor de herfst en het begin van een nieuwe ‘unisex collectie’. Die mag je (M/V) niet missen!


ความคิดเห็น


bottom of page