top of page

NL - Onbegrensd

Bijgewerkt op: 30 mei 2020

Precies een jaar geleden besloten we met Weidesign te stoppen. Na 7 succesvolle jaren diende de vraag zich aan, of er echt nog meer spullen bij moesten. Nee dus...we verkochten de winkel en webshop.

Deze beslissing had een direct effect op ons dagelijks leven. Gesteund door Marie Kondo begonnen ook wij met 'ontspullen'. Ons huis werd verhuurd, de auto verkocht en veel spullen hebben we netjes bedankt en ingeruild voor een vrij en reizend bestaan. Een nomadisch leven kon beginnen.

Japan was al jaren een reiswens. In drie maanden doorkruisten we naast dit fascinerende land ook Zuid-Korea en Taiwan. In dit zonnige subtropische klimaat waren de laatste weken een soort vakantie in een reis. We leefden uit een kleine rugzak met enkel het hoogstnoodzakelijke. Een minimale hoeveelheid spullen en weinig zorgen maken het leven licht. Wat overbleef was een open blik en verwondering over de onbekende culturen waarin we ons bevonden. Daarover schreven we verhalen.

Een jaar hadden we uitgetrokken om te gaan reizen. En met een Nederlands paspoort en open grenzen lag de wereld aan onze voeten. Totdat Covid-19 weer barrières opwierp waar we helemaal niet meer aan gewend waren. Open grenzen waren zo vanzelfsprekend.

Het is precies 25 jaar geleden dat de Schengenzone in werking trad. We konden binnen Europa moeiteloos van land naar land reizen. De periode waarin we ons nu bevinden maakt het helder: vrijheid van reizen is een groot goed. Open grenzen en nomadisch leven zijn niet zomaar vanzelfsprekend. Het blijft heel bijzonder.


Comments


bottom of page